Maya ve şekeri biraz ılık su ile eritip yoğurma kabına ekleyelim. Un, ılık su, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğuralım.
Kulak memesinden daha yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım. Üzerini kapatıp mayalanması için 40 dakika dinlendirelim.
İç harcı için; soğan ve ıspanağı ince doğrayalım, içine peyniri, baharatları ve sıvıyağı ekleyip karıştıralım.
Hamuru mandalin büyüklüğünde bezeler yapıp kepek ve un karışımıyla merdane ile uzun oval şekilde açalım.
Ispanaklı harçtan koyup kenarlarını içe doğru kıvırıp kapatalım. İsterseniz üzerlerine oda ısısında yumuşamış tereyağı sürebilirsiniz. 230 derecelik önceden ısıtılmış fırın da kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...