Beyaz Peynirli Ispanaklı Pide - Lezzetli Sofralar - Otat'lı Tarifler

Harika bir pide hamuru yoğurup, tam vejetaryenler için güzel bir de ıspanaklı-peynirli iç harcı hazırlayıp pideler yapacağız

Beyaz Peynirli Ispanaklı Pideİç malzemesi;
  • 500 gr Ispanak
  • 250 gr Beyaz peynir
  • 1 adet Soğan
  • 3-4 yemek kaşığı Sıvıyağ
  • Tuz, karabiber, pul biber
Hamur malzemesi;
  • 1 kilo Un
  • 1 adet Yaş maya
  • 1 yemek kaşığı Tuz
  • 2 tatlı kaşığı Şeker
  • 1 paket Kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı Ilık su
  • Pideleri açmak için
  • 1 su bardağı Kepek (İsteğe bağlı)
  • 1 su bardağı Un
Hazırlama ve Pişirme
Hazırlık 30 dk Pişirme 15 dk Kaç Kişilik 8 Adet
Yapılışı
Maya ve şekeri biraz ılık su ile eritip yoğurma kabına ekleyelim. Un, ılık su, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğuralım.
Kulak memesinden daha yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım. Üzerini kapatıp mayalanması için 40 dakika dinlendirelim.
İç harcı için; soğan ve ıspanağı ince doğrayalım, içine peyniri, baharatları ve sıvıyağı ekleyip karıştıralım.
Hamuru mandalin büyüklüğünde bezeler yapıp kepek ve un karışımıyla merdane ile uzun oval şekilde açalım.
Ispanaklı harçtan koyup kenarlarını içe doğru kıvırıp kapatalım. İsterseniz üzerlerine oda ısısında yumuşamış tereyağı sürebilirsiniz. 230 derecelik önceden ısıtılmış fırın da kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...
Firma Tanıtım
Sizden Görüş ve Öneriler Yorumlarınız Bizim İçin Önemli